Yazın cilt bakımı




          Herkese Merhaba,
    Şaka maka Temmuz ayının da sonunu getirdik.Umarım herkesin günleri iyi geçiyordur.Bu sefer size yine bilgi amaçlı bir yazı hazırladım.Yaz aylarında cildimize yapmamız gerekenleri derledim.Buyurun okumaya.

 
   
        Güneş kremsiz güneşe çıkmak:
 Deri kanserinin %90 oluşma sebebi güneş ile ilgili olduğu kanıtlandı.Sadece yazın değil,12 ay boyunca mutlaka spf'li ürünler kullanmalıyız.Güneş ışınları yazınki kadar olmasa da kışın da mutlaka cidimize ulaşıyor.
    Ayrıca güneş kremlerinin daha etkili olması için her iki saatte bir mutlaka yenilenmesi gerekiyor.
 
        Güneş gözlüğü takmak:
   Yaz aylarında gözlerimiz de ekstra korunmak ister.Katarakt,göz kapağı deformasyonu ve göz kapağı kanserinden korunmak için mutlaka güneş gözlüğü takmak gerek.Ayrıca gözlük kullanarak,güneşten dolayı göz kısılmasından kaynaklanan göz çevresi kırışıklıkları ve çizgilerini de engellemiş oluruz.
       
         Epilasyon sonrası güneşe çıkmak:
  Ağda,epilasyon aleti ve jiletten sonra cildimizin hassaslaştığını hepimiz biliyoruz.Hemen sonrasında güneşe çıkmak havuza veya denize girmek irritasyona,tahrişe ve sivilce oluşuna neden olabilir.Tüyleri aldıktan bir kaç saat sonra güneşe çıkmalı, havuza yada denize girmeliyiz.
 
       Su tüketimi ve cildi nemlendirme:
 Yaz aylarında ne kadar su tüketiyoruz biliyorsunuz,aslında aynı organlarımızın suya ihtiyacı olduğu gibi derimizin de neme ihtiyacı oluyor.Bu nedenle hem bol bol su ve sıvı tüketmeli hem de gün içinde cildimizi nemlendirmeyi unutmamalıyız.Nemsiz kalan cildin daha cabuk yaşlanmaya sebep olduğunu da unutmayalım.
 
        Ayak bakımı:
 Terlik ve sandaletlerle yaz boyu açıkta kalan ayak ve topukların daha fazla bakıma ihtiyacı olur.Özellikle nemsiz ise topuklarda çatlama ve ciltte beyazlama oluşur ve bu da açıkta olan ayaklarımızda kötü görünüme yol açar.İhtiyacınız oldukça pedikür,nemlendirme ve ponza taşı ile topukları yumuşatmayı ihmal etmeyin.
   Şimdilik benden bu kadar umarım faydalı olmuştur(Foroğraflar internetten alıntıdır)

Yorumlar

  1. Yazın çorap giymediğim için en çok yıpranan yer kesinlikle ayaklarım!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum inanılmaz kuruyor ve yıpranıyor

      Sil
  2. Özellikle ayak bakımına özen göstermek gerek. Bakımsız ayakların görünümü fena...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet yazın dışarda olan ayakların illa bakımlı olması gerek

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Balköpüğü mağazası doğal ürünler

Clinique alışverişim

Çekiliş Zamanı (kapandı)